Kilpisjärvi - IFFI vaeltaa joulukuussa Kilpisjärvellä - Kilpisjärvi Trippi 2021

 

Kilpisjärvi 2021 trip

Reitti oli isompien paikkakuntien mukaan Turku-Lahti-Tampere-Jyväskylä-Oulu-Kilpisjärvi-Rovaniemi-Vaasa-Turku. Matkan koko pituiseksi tuli noin 3 500 kilometriäKuvassa oleva reitti on takaapäin laadittu, eikä se sisällä varsinaista läpiajettua matkaa. Alkuperäinen idea oli Jyväskylä asti, että menen Nuoragamiin, mutta sitten päätin auton nenä käänty Kilpisjärvelä, koska Nuoragamissa on käyty vuoden 2017 joulun aika. Matka kesti kaksi viikkoa 16-29 joulukuu.

Koko matka oli alusta asti suunnittelematon, päätin vain mennä pohjoiseen nauttimaan kauniista talvesta! :)

Lue tästä postauksesta, kuinka kaikki alkoi:  IFFI uuden elämäni alku | Olen työtön ja koditon 


Tämä oli mun ensimmäinen matkani matkailuautolla, minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta sellaisesta autosta, puhumattakaan ajaa asuntoautoa talvella :) Tämän matkan aikana sain paljon kokemusta matkailuauton ajamisesta talvella. Seuraava hullu unelma on nyt lähteä tällä samalla asuntoautolla talvella tekemään yksi Nordkapp reissu jossain vaiheessa :)

Vaellusreitti kulki rutiininomaisesti Mellajärvelle , jonka jälkeen alkoi tapahtua jännittävämpää :)

Mellajärvi
 Pysyin siellä yhden yön ja aloin liikkua noin kello 7 aamulla. Aamulla en edes huomannut, että ulkona oli vähän yli -30 astetta. Auto käynnistyi hieman tavallista pidempään, mutta mitään erikoista ei ymmärtänyt. Myöhemmin iltapäivällä kävi ilmi, että aamulla oli paljon pakkasta, kun olin ojassa.


Onneksi luisteli sähkötolppaan ohi ja kaikki päättyi onnellisesti :)

Onneksi joku paikallinen oli juuri ajamassa ohi ja soiti hinausapua paikan päällä,  jos hän lukee tämä tässa niin haluaisin kiita hänta - ISOT KIITOKSET!!! :)

Onneksi ei pitänyt olemaan kauan kylmässä kun saapui hinausauto ja ja pääsin jatkamaan matkaani. Ojan pohjasta ylos hinaus maksoi 260€ ylimääräistä rahaa :)

Matka Kilpisjärvelle sujui mutkattomasti ja näin uskomattoman kauniita maisemia

Kuvat Joulupuki pajakylä Rovaniemi:  https://galerii.iffinland.info/index?/category/joulumaa

Vieraile myös virallisilla verkkosivuilla, joilla on paljon muuta mielenkiintoista tietoa www.iffinland.info | AP: "Turku - Kilpisjärvi 2021 trip joulukuussa"

Kommentit

SUOSITUT POSTAUKSET

Vertailussa PWM ja MPPT laataussäätimet - Aurinkosähkö

Aloitin matkan Eurooppaan matkailuautolla, jakaa vinkkejä ja kokemuksia.

HALTI kaksi huippua kerralla - Suomi 1324m ja Norja 1365m

Saanatunturi huipu erikois reitti kiipeilyn ja valloittaa vuorenhuippu 1029m 5h 58m