Vertailussa PWM ja MPPT laataussäätimet - AurinkosähköVertailussa PWM ja MPPT laataussäätimet talveksi. Katolla yhteensä 420W paneelit. Katolla yhteensä 420W paneelit ja 255Ah akut. Seuraan heidän suorituskykyään talven aikana. Toimiiko tämä mppt-järjestelmä myös 35% paremmin vai onko se paskaa ja ihmisten huijaamista!!!


Muutama päivä sitten lisäsin matkailuautoon kolmannen aurinkopaneelin. Tämä viimeinen paneeli on rakennettu hieman uudella tekniikalla, ja otin siihen MPPT lataussäätimen. Tällä hetkellä asuntoauton katolla on yhteensä 420 W paneelit. Kaksi niistä on paneeleja vanhemmasta järjestelmästä.

Tämä viimeksi lisätty järjestelmä ei ole viimeinen sana kaikesta tällä hetkellä saatavilla olevasta, se on vain halvempi vaihtoehto, jonka olen koostanut itse.
Viimeisenä sanana on tällä hetkellä NDS BlackSolar-järjestelmä, jonka aioin ostaa alussa, mutta päätin ensin testata hieman halvempaa ratkaisua. Jos olen testannut tätä järjestelmää tulevana talvena, katson uudempaa tekniikkaa tulevaisuudessa.

Asensin TopRay Monikide Solar 160W Off-Grid System aurinkopaneelin, johon lisäsin Brightsolar MPPT 30A Solar Charge Controller -lataussäätin ja Woima 100Ah vapaa-ajan akun.
Etukuvassa vasemmalla näkyy 160W Brightsolar Monikide paneeli sekä latauslaitteena Brightsolar ViewStar 20A ja Woima 100Ah vapaa-ajan akku.

Ensi silmäyksellä järjestelmät näyttävät samanlaisilta, mutta viimeksi lisätty järjestelmä käyttää uudempaa tekniikkaa sekä paneelissa että lataussäätimessa. Nyt on hyvä vertailla kahta järjestelmää, olen vain kiinnostunut talvella tuatavasta sähkosta uudemmassa tekniikassa. Vanhempi järjestelmä ei tuottanut mitään viimeinen talvella sen jälkeen kun asensin sen tammikuussa. Arvostelut puhuvat uuden paneelin menestyksestä, että ne näyttävät tuottavan virtaa myös varjossa tai pilvisellä säällä :)

BlackSolar-järjestelmä näyttää toimivan, koska olen nähnyt myös videon, jossa se tuottaa sähköä sadepäivänä.

Ja oikeassa etukulmassa minulla on yksi ensimmäisistä paneeleista, joka asennettiin auton katolle. Koko Nordmax-aurinkopaneelisarja maksoi 99 €, sisältäen paneelin ja latauslaitteen sekä johdot. Itse lisäsin sinne 50Ah käynnistysakun. Järjestelmä toimii ja on edelleen käytössä. Tätä käytän sähköjärjestelmän diesellämmittimessä. Diesellämmittimestä saat käsityksen seuraavasta linkistä "Esittely itse keksitty kaasu-, diesel- ja lattialämmitys systeemi samassa järjestelmässä."

Vieraile myös mun toisi sosiaalisilla kanavilla saadaksesi lisätietoja
 • VIRALLINEN NETTISIVU
 • KUVAPANKKI
 • YOUTUBE
 • BITCHUTE VIDEOKANAVA
 • TWITCH - LIVE KANAVA
 • BUY ME A CAFFEE - LAHJOITUSSIVU
 • Kommentit

  SUOSITUT POSTAUKSET

  Saanatunturi huipu erikois reitti kiipeilyn ja valloittaa vuorenhuippu 1029m 5h 58m

  HALTI kaksi huippua kerralla - Suomi 1324m ja Norja 1365m

  Yhteenveto Kalajoen loma paikkasta - Lepäsin siellä 10 päivää :)