Saanatunturi huipu erikois reitti kiipeilyn ja valloittaa vuorenhuippu 1029m 5h 58m

4 elokuu 2022Mäkeen kiipeäminen kesti 5 tuntia ja 58 minuuttia. Kokonaispituus oli 8,59 kilometriä, keskinopeus oli 2,2 kilometriä tunnissa.todellinen nousu oli 764 metriä.


Toivoin hieman suorempaa tietä ylöspäin mutta minun piti luovuttaa 900 metrin kohdalla ja mennä alas 750 metriin.tällä korkeudella jatkoin matkaa suhteellisen jyrkässä reunassa jopa 2 kilometriä kunnes pääsin takaisin viralliselle kiipeilyreitille.
Saanatunturin 1029-metrinen vuorenhuippu valloitettiin kauniina aurinkoisena neljäntälla päivänä elokuussa 2022. Tämä on henkilökohtainen toinen vuorikiipeilyni. Ensimmäinen 514 metrin huippu yritettiin valloittaa vuonna 2021 Sodankylässä. Sitten huipulta oli vajaat 100 metriä, mutta sain ensimmäiset kokemukseni ja valtavan sysäyksen tulevaan kiipeilyyn. Katso video Ukkoluoston 514 metrin huipun seikkailutesteistä .

Saanatuntur-vuori sijaitsee Suomen Lapissa Norjan rajan välittömässä läheisyydessä. Se on turistiystävällinen paikka vuoristoseikkailijoille ja kaikille niille, jotka pitävät vuoristonäkymistä ja säästä. Vuorilla sää muuttuu periaatteessa minuuteissa. Esimerkiksi kun kiipesin siellä vuorelle, lämpötila oli yli 10 astetta yöllä, mutta seuraavana aamuna oli vain muutama astetta aamulla.

En ole ammattikiipeilijä, niin sanoakseni, olen täysin amatööri, minulla ei ole tietoa ja asiaankuuluvaa kokemusta, eikä varusteita/valmistelua sellaiseen kiipeilyyn. Katso ukkluostovideoni ja myös Saanatunturin kiipeilyvideot, niin näet varusteeni kiipeilyyn. Yhteenvetoavainsana voisi olla kroksit.

Tykkään tehdä kaikki asiat toisin päin ja ottaa vastaan ​​erilaisia ​​haasteita. Joten tälläkin kertaa päätin kiivetä huipulle erikoisella reitilla. Sanon jo etukäteen, että valitsemani reitti jäi vielä kesken ja minun piti palata vähen alas noin 750 metrin korkeutelle että päästäkseni huipulle.

Video sisältä katkelmia seikkailuistani vuorenrinteessä kiipeämässä. Ensin nousin 900 metriin, kunnes kävi selväksi, että viimeistä sataa metriä ei voi jatkaa. Sen jälkeen laskeuduin 750 metriin ja rullasin muutaman kilometrin sillä korkeudella jossain vuoren rinteessä.

Sillä välin tilanne muuttui varsin hengenvaaralliseksi ja ajatuksia oli myös koko kiipeämisen luopumisesta ja alas palaamisesta... mutta onneksi en luovuttanut ja jatkoin rullausta pitkin liukkaita rinteitä ja kävelyä kivien välissä.

Virallisen reitin kauta huipulle pääsemiseen menisi noin 2 tuntia, mutta minulla meni melkein 8 tuntia. Olen myös täysin varma, että viralisellä reitillä kokemani näkymät olisivat olleet täysin mahdottomia kokea , sen takiaa että se kulkee keskellä vuorta, eikä näitä näkymiäni sieltä näe. Vahvistan tämän, koska käytin virallista polkua tullakseni alas vuorelta ja näin omin silmin, että sieltä en näe mittään. Kesti vain 1,5 tuntia päästä alas.

Lopuksi uskallan suositella kaikille seikkailijoille mun polkua ylös. Löydät reittini Gaia GPS -sivustolta klikkaamalla TÄSTÄ  Jatkossa tallennan kaikki nousuni tänne GaiaGPS verkkosivustolle mobiilisovelluksella "Gaia GPS" kauta.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tietoja, joita haluat saada tai jakaa. Tutustu aikaisempiin seikkailuihini tässä BLOGIssa, seuraa YouTube-kanavaani , kurkkaa kuvia GALLERIASTA , ja jos mahdollista, voit myös lahjoittaa seikkailuihini. Eri tapoja tehdä ne löytyvät TÄÄLTÄ 

Nähdään seuraavissa seikkailuissa! Suunnitelmana on valloittaa 1323 metriä korkea Halti-vuori, jonne pääsee kävelemään 50 km :)

Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja kiitos kun katsoit, luit ja lahjoitit :)

Katso videon yhteenveto

Ja tietysti kaikki kuvat: https://galerii.iffinland.info/index?/category/43-saanatunturi_huipu_kilpisjarviVieraile myös mun toisi sosiaalisilla kanavilla saadaksesi lisätietoja
 • VIRALLINEN NETTISIVU
 • KUVAPANKKI
 • YOUTUBE
 • BITCHUTE VIDEOKANAVA
 • TWITCH - LIVE KANAVA
 • BUY ME A CAFFEE - LAHJOITUSSIVU


 • Kommentit

  SUOSITUT POSTAUKSET

  Vertailussa PWM ja MPPT laataussäätimet - Aurinkosähkö

  Aloitin matkan Eurooppaan matkailuautolla, jakaa vinkkejä ja kokemuksia.

  HALTI kaksi huippua kerralla - Suomi 1324m ja Norja 1365m